Voorstellingen

Voorstellingen
Voorstellingen
Voorstellingen
Voorstellingen
Voorstellingen

SCROOGE!

“Vrolijk kerstfeest? Van mij mag iedereen verdrinken in de aardappelpuree. #meteenkonijnenboutdoorjehart”

In 140 tekens liet Scrooge weten hoe hij over zijn medemens dacht op kerstavond. Maar hoe denkt deze eenzame man eigenlijk over zichzelf als hij bij zijn haardvuur zit?

Met de actuele ikke-ikke-ikke-en-de-rest-kan-stikken mentaliteit, verfilmen we samen met het publiek de klassieker A Christmas Carol van Charles Dickens. Verleden, heden en toekomst passeren op eigenzinnige wijze de revue in deze bonte filmavond vol spanning en plezier. De film is al gemonteerd, hij moet alleen samen met u nog opgenomen worden.

Spel: Thijs de Wit en Petra Ball
Camera en techniek: Hannes Andersson
Regie en productie: Willem Weemhoff
In samenwerking met Studio Aldo Brinkhoff

Voorstellingen

CLUB GEWALT – WINTERLICIOUS

“What doesn’t kill you freezes you to death”, en andere wisdoms staan centraal bij dit triple-over-the-top-getilde performance-piece met soul! Het is in ieder geval really something met 3 sterren die dancen en singen for the sake of christmas, zwavelstokjes en doing good for the community. In the end it’s all about liefde.

CLUB GEWALT is een muziektheatercollectief uit Rotterdam, bestaande uit 7 performers. Ze creëren, componeren, produceren en performen hun eigen voorstellingen, waarbij de muziek altijd het uitgangspunt is. Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial, creëren ze universums waar conventies uit verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuigelijke ervaring vormen: van apocalyptische clubavonden tot R&B-opera’s.

Performance: CLUB GEWALT
Tekst: Tommy Ventevogel
clubgewalt.nl

Voorstellingen

FUS GRIN

Fus Grin is een elektronisch muziekduo en bestaat uit twee van ’s Neerlands meest avontuurlijke en vooraanstaande musici. Twee goede vrienden slaan samen een nieuwe muzikale weg inslaan waarbij zij vriendschap, creativiteit, electronica, compositie en improvisatie verenigen. Door middel van het gebruik van samplers, drumcomputers en synths, naast hun eigen akoestische instrumenten, verkennen zij oneindige klankmogelijkheden.

Tijdens de Winterparade de première van dit duo, met compleet nieuw werk speciaal gemaakt voor de Winterparade dat is gebaseerd op de bankencrisis in 2008 waarbij vele mensen alles zijn kwijtgeraakt door de hebzucht van welgestelde bankiers.

Voorstellingen

YORICK HEERKENS & TERTS BRINKHOFF – KOORWERK

Natuurlijk kan het jaarlijkse koorwerk, geleid door Yorick Heerkens en Terts Brinkhoff, niet ontbreken. Elke groep studeert een partij in, waarna we aan het eind van de avond een gigantisch 4-stemmig koor vormen. Spectaculair!

Voorstellingen

SILENT DISCO

Aan het eind van de avond is het natuurlijk weer tijd voor de Silent Disco: hét fenomeen waarbij heerlijke dansmuziek niet via een speaker systeem is te horen, maar over draadloze hoofdtelefoons. Voetjes van de vloer en dansen op tafel!

SilentDisco.com

Voorstellingen

INPIEPEN & OMSLAAN

Speciaal voor de kleintjes komen ook de muisjes van Inpiepen & Omslaan weer naar de WinterParade om daar hun grote kerstdiner te houden. Kom je ook bij ze naar binnen spieken? 

Voorstellingen