winterparade heeft een warm hart voor gezinshereniging

Dit najaar voert VluchtelingenWerk Nederland actie voor gezinshereniging en vraagt Nederlanders een kaartje te sturen naar een vluchteling. Sommige vluchtelingen raken voor of tijdens hun vlucht verscheurd van hun geliefden en dierbaren en proberen, zodra ze veilig in Nederland zijn, via gezinshereniging weer samen te komen. Want zonder familie ben je nergens thuis. Duizenden vluchtelingen wachten momenteel in Nederland op hereniging en moeten het ook tijdens de feestdagen nog zonder hun gezin stellen.

 

De WinterParade omarmt de ‘warm hart’ kaartenactie van VluchtelingenWerk. Wij vinden dat iedereen met elkaar aan tafel hoort te zitten met kerst. Daarom brengen wij op 22 en 23 december de Lumasol Photobooth in ‘warm hart’ sferen en vragen onze bezoekers deze vluchtelingen een steuntje in de rug te geven met het maken van een speciale fotokaart. Om zo te laten we zien dat we aan ze denken in deze bijzondere tijd.

 

De fotokaarten worden verspreid over diverse azc’s en worden na afloop van elke avond ook gedeeld op de Facebook-pagina van de WinterParade. De WinterParade en VluchtelingenWerk hopen dat iedereen de foto’s deelt op zijn of haar eigen tijdlijn om zo de boodschap verder te brengen.

 

Bekijk het filmpje hier