Persbericht, oktober 2017 
WinterParade – Feest vol visioenen – Balanceren tussen waan en droombeeld!

(scroll naar beneden voor persbericht)

 

Contact

Sonja Werners (marketing en persbeleid)

T. +31 (0)6 48431697
E. sonja@positievebemoeial.nl

Club Gewalt, foto: Marjolijn van Dijk
PIPS:lab, foto: Marjolijn van Dijk
Snoepmeisje, foto: Erik van 't Hof
Snoepmeisje, foto: Marjolijn van Dijk
Silent Disco, foto: Marjolijn van Dijk

WinterParade – Feest vol visioenen - Balanceren tussen waan en droombeeld

De WinterParade komt eraan! Van donderdag 21 t/m vrijdag 30 december in de Zuiderkerk, Amsterdam en van vrijdag 5 t/m zaterdag 6 januari 2018 in de Grote of St. Bavokerk, Haarlem. De WinterParade hangt aan elkaar van visioenen, ontmoetingen en samenzijn. Op een 120 meter lange tafel vertonen acrobaten, acteurs en muzikanten hun kunsten. Ondertussen klimmen koks en serveersters op tafel om de maaltijd te bereiden en te serveren. Dit jaar maakt de WinterParade haar eigen visioenen die je meevoeren in een avontuur waarin we een film maken, eten, dansen, drinken en genieten van theater en acrobatiek. De hele familie is welkom.

 

Feest vol visioenen
Als we in heftige tijden niet goed weten waar we het moeten zoeken, dan geeft de mens zich gemakkelijk over aan plezierige wanen en grijpbare oplossingen. Je kunt je ook overgeven aan visioenen, zoals het meisje met de zwavelstokjes dat deed. Zij stak in de vrieskou het ene na het andere
zwavelstokje aan om zich te verwarmen. In het licht van het vuur zag ze visioenen.

 

Tussen waan en droombeeld

De WinterParade is dit jaar geïnspireerd op het Deense sprookje van het meisje met de zwavelstokjes en speelt daarom met visioenen. Zoals altijd is de tafel verdeeld in vier gedeelten, waaraan het publiek met hoofdtelefoons en artiesten op tafel, telkens een andere voorstelling te zien krijgt. Aan het eind van de avond heb je alle voorstellingen meegemaakt en volgt de gezamenlijke koorzang met filmvertoning. Verwacht voorstellingen van Club Gewalt, acrobaten van de Rotterdamse circusschool, veel muzikanten, film waarin je zelf meespeelt en een koorrepetitie. Daarna mag iedereen op de tafel om te dansen met de Silentdisco.com. En ook dit jaar kan je een Lumasolfoto laten maken door PIPS:lab.

De WinterParade maakt samen met haar publiek haar eigen visioenen, die je meevoeren in een kleurrijk samenspel. De WinterParade is geen echte voorstelling, geen chic diner, geen kerstfeest. Het is veel meer; de WinterParade is een mix van visioenen, ontmoetingen en samenzijn. Hilarisch, aangenaam en heel internationaal.

 

Data & kaartverkoop

Donderdag 21 t/m vrijdag 30 december 2017 (m.u.v. 27 december), Zuiderkerk, Amsterdam

Vrijdag 5 en zaterdag 6 januari 2018, Grote of St. Bavokerk, Haarlem

Let op: 21 december is try-out avond, hier gelden andere prijzen.

 

Kaarten zijn online te koop via www.winterparade.nl

Entree € 45,00 / kinderen t/m 12 jaar € 22,50 / CJP € 37,50

Inclusief entree, programma en diner. Drankjes zijn te koop op de avond zelf.

 

Deur open 18.00 uur, programma & diner 18.30 t/m 22.00 uur, Silentdisco.com 22.00 t/m 23.00 uur.

 

Voetnoot voor de redactie:

Voor informatie, beeld, interviews of een persaccreditatie kunt u contact opnemen met Sonja Werners, via telefoonnummer 06-48 43 16 97 of email sonja@positievebemoeial.nl.

 

(credits campagnebeeld: Marjolijn van Dijk)