Club Gewalt, foto: Marjolijn van Dijk
PIPS:lab, foto: Marjolijn van Dijk

Programma WinterParade 2017-18 bekend

Persbericht, december 2017

 

Dit jaar maakt de WinterParade haar eigen visioenen, we nemen het publiek mee in een avontuur waarin we een film maken, eten, dansen, drinken en genieten van theater, dans en muziek. Wij laten ons hierbij inspireren door het Deense sprookje van het meisje met de zwavelstokjes.

 

Onvergetelijke avond met verrassende acts

Op de WinterParade serveert De Nieuwe Garde een diner dat wordt afgewisseld met verrassende acts van CLUB GEWALT, LucyONES, PIPS:lab en de koorzang o.l.v. chef-dirigent Yorick Heerkens. En na afloop kan iedereen een dansje wagen op de tafel met muziek van Silentdisco.com. Samen met de koks, de serveersters en de gastvrije snoepmeisjes zorgen we voor een onvergetelijke avond.

 

CLUB GEWALT – W I N T E R P R▲D▲ // A STORY ABOUT TWO SISTA’S AND A BRADA

Zelf noemen ze hun voorstelling een fashion-operette about how inzichten can have invloed op your life. Een voorproefje geven ze via deze tekst:

“Is this my real life,

Is this just vanity

Caught in this welvaart,

No escape from responsibility

Open your eyes.

Look to your sides and say,

I’m just a poor boy/girl

I just need sympathy”

 

LucyONES – BLCK & BLOOH

LucyONES serveren een hypermoderne western op tafel. Strijd, intimidatie en confrontatie voeren de boventoon maar ergens schuilt een kaliber aan kwetsbaarheid. Welke kogels vuren ze op elkaar af? Uit welke tijd ze ook zijn gestapt, ze moeten dealen met dezelfde wonden als nu. Een fysieke strijd gehuld in een toekomstvisie. Het doet geen pijn als het vanzelf overgaat?

 

PIPS:lab – Het Meisje met de Smartphone

PIPS:lab trakteert ons op en ontroerend hedendaags sprookje gebaseerd op ‘Het meisje met de zwavelstokjes’. Geheel alleen met enkel haar smartphone moet ze kerstavond zien door te komen. Geen friends of likes op haar facebook pagina. Er rest haar slecht een vraag: Wat moet ze doen met haar laatste procent batterij? Dit verhaal verdient het om verfilmd te worden. De film wordt live opgenomen met het publiek in belangrijke rollen. En daarna gaat de film gelijk in première.

 

Yorick Heerkens – Koorwerk

Samen zingen tijdens de feestdagen is al eeuwenoud. De wetenschap voegde daar nog aan toe dat het zeer gezond is en bovendien sappen in de hersenen opwekt die een sterk sociaal bewustzijn bevorderen. Mensen van over de hele wereld begrijpen elkaar heel goed via muziek. Het koorwerk is dit jaar geïnspireerd op het visioen dat de mensheid zichzelf kan redden met muziek. Dirigent Yorick Heerkens voert een driedelige compositie uit van componist Harry de Wit geïnspireerd op de elementen ritme, disharmonie en harmonie. Met echte klokken van de firma IJsbouts te Asten en last but not least; op accordeon… Terts Brinkhoff!

 

De Nieuwe Garde – feestelijk diner

Het diner wordt verzorgd door De Nieuwe Garde, de koks en serveerster beklimmen de tafel en duiken steeds onverwachts op. Aan vegetariërs is gedacht en speciale wensen horen we graag.

 

Data & kaartverkoop

Donderdag 21 t/m vrijdag 30 december 2017* (m.u.v. 27 december), Zuiderkerk, Amsterdam

Donderdag 4 t/m zaterdag 6 januari 2018**, Grote of St. Bavokerk, Haarlem

*21 december is try-out avond, hier gelden andere prijzen

**4 januari is een speciale avond i.h.k.v. het Jaar van de Ontmoeting, we werken deze avond samen met de gemeente Haarlem, de Protestantse Kerk en Resto VanHarte, beperkt kaarten beschikbaar

 

Kaarten zijn online te koop via www.winterparade.nl

Entree € 45,00 / kinderen t/m 12 jaar € 22,50 / CJP € 37,50

Inclusief entree, programma en diner. Drankjes zijn te koop op de avond zelf.

Deur open 18.00 uur, programma & diner 18.30 t/m 22.00 uur, Silentdisco.com 22.00 t/m 23.00 uur.

 

Bekijk de trailer

Sfeervideo eerdere editie

———————————————————————————————————————–

Noot voor de redactie

Voor overige informatie, beeldmateriaal, interviews of persaccreditaties kunt u terecht bij Sonja Werners – 06-48 43 16 97 – sonja@positievebemoeial.nl

Snoepmeisje, foto: Erik van 't Hof
Silent Disco, foto: Marjolijn van Dijk

WinterParade – Feest vol visioenen - Balanceren tussen waan en droombeeld

Persbericht, oktober 2017 

 

De WinterParade komt eraan! Van donderdag 21 t/m vrijdag 30 december in de Zuiderkerk, Amsterdam en van vrijdag 5 t/m zaterdag 6 januari 2018 in de Grote of St. Bavokerk, Haarlem. De WinterParade hangt aan elkaar van visioenen, ontmoetingen en samenzijn. Op een 120 meter lange tafel vertonen acrobaten, acteurs en muzikanten hun kunsten. Ondertussen klimmen koks en serveersters op tafel om de maaltijd te bereiden en te serveren. Dit jaar maakt de WinterParade haar eigen visioenen die je meevoeren in een avontuur waarin we een film maken, eten, dansen, drinken en genieten van theater en acrobatiek. De hele familie is welkom.

 

Feest vol visioenen
Als we in heftige tijden niet goed weten waar we het moeten zoeken, dan geeft de mens zich gemakkelijk over aan plezierige wanen en grijpbare oplossingen. Je kunt je ook overgeven aan visioenen, zoals het meisje met de zwavelstokjes dat deed. Zij stak in de vrieskou het ene na het andere
zwavelstokje aan om zich te verwarmen. In het licht van het vuur zag ze visioenen.

 

Tussen waan en droombeeld

De WinterParade is dit jaar geïnspireerd op het Deense sprookje van het meisje met de zwavelstokjes en speelt daarom met visioenen. Zoals altijd is de tafel verdeeld in vier gedeelten, waaraan het publiek met hoofdtelefoons en artiesten op tafel, telkens een andere voorstelling te zien krijgt. Aan het eind van de avond heb je alle voorstellingen meegemaakt en volgt de gezamenlijke koorzang met filmvertoning. Verwacht voorstellingen van Club Gewalt, acrobaten van de Rotterdamse circusschool, veel muzikanten, film waarin je zelf meespeelt en een koorrepetitie. Daarna mag iedereen op de tafel om te dansen met de Silentdisco.com. En ook dit jaar kan je een Lumasolfoto laten maken door PIPS:lab.

De WinterParade maakt samen met haar publiek haar eigen visioenen, die je meevoeren in een kleurrijk samenspel. De WinterParade is geen echte voorstelling, geen chic diner, geen kerstfeest. Het is veel meer; de WinterParade is een mix van visioenen, ontmoetingen en samenzijn. Hilarisch, aangenaam en heel internationaal.

 

Data & kaartverkoop

Donderdag 21 t/m vrijdag 30 december 2017 (m.u.v. 27 december), Zuiderkerk, Amsterdam

Vrijdag 5 en zaterdag 6 januari 2018, Grote of St. Bavokerk, Haarlem

Let op: 21 december is try-out avond, hier gelden andere prijzen.

 

Kaarten zijn online te koop via www.winterparade.nl

Entree € 45,00 / kinderen t/m 12 jaar € 22,50 / CJP € 37,50

Inclusief entree, programma en diner. Drankjes zijn te koop op de avond zelf.

 

Deur open 18.00 uur, programma & diner 18.30 t/m 22.00 uur, Silentdisco.com 22.00 t/m 23.00 uur.

 

———————————————————————————————————————–

Noot voor de redactie

Voor overige informatie, beeldmateriaal, interviews of persaccreditaties kunt u terecht bij Sonja Werners – 06-48 43 16 97 – sonja@positievebemoeial.nl

 

(credits campagnebeeld: Marjolijn van Dijk)